Urejanje stanovanja v sklopu skromnega budžeta

zwelo Nasveti / Okrasitev apartmaja

Urejanje stanovanja v sklopu skromnega budžeta

Nakup stanovanja je pomemben dogodek! Pravkar ste porabili vse svoje prihranke in zdaj, ko se selite, boste imeli veliko stroškov z novim pohištvom in urejanjem. Verjamemo, da si želite popolne preobrazbe svojega doma, a je bolje prihraniti nekaj denarja in se držati budžeta. Naj vam pokažemo, kako!

1. Popestrite stene z barvo

Novo prepleskane stene dajejo stanovanju svežino in stanovanje izgleda obnovljeno. Barva letošnjega leta je smaragdno zelena, lahko izberete katerokoli barvo, da bo vaša dnevna soba izstopala. Če želite prebarvati celotno stanovanje, posežite po nežnih odtenkih, ki bodo razsvetlili prostor. Priljubljene barve za tovrstno pleskanje so bledo siva, metina, pastelno rožnata in nežno kavna. Za učinek vizualne globine lahko prepleskate v svojo najljubšo barvo le eno steno.

2. Posežite po zeleni barvi

Cvetje in rastline odlično popestrijo vsak prostor. So poceni, čistijo zrak in prinašajo veliko veselja. Kupite nekaj sobnih rastlin, praproti in sukulent, ki so enostavne za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Postavite tropske sobne rastline na sončna območja, kjer lahko dobijo dovolj svetlobe. Če znate ravnati z rastlinami, razmislite o nakupu orhideje. Niso enostavne za vzdrževanje zaradi svojeglavosti, a so prečudovite.

3. Naredite mini potovalni muzej

Popestrite svoje stanovanje s tematskimi potovalnimi malenkostmi, da zadovoljite svojo popotniško mrzlico. Uporabite nekaj indijskih prevlek, etničnih preprog, izberite tematske popotniške dodatke. Etnični motivi dajejo kozmopolitski občutek in izgledajo očarljivo, ne glede na lokacijo. Če ste že obiskali nekaj sanjskih destinacij, postavite spominke, da bodo opazni.

Urejanje stanovanja v sklopu skromnega budžeta

4. Obesite slike

Nakup foto okvirjev in tisk fotografij ne predstavljata prevelikega stroška. Izberite fotografije z najljubšimi spomini, prijatelji in družinskimi člani. Tako boste svojemu novemu stanovanju dodali osebno noto in poskrbeli za to, da boste obkroženi z najljubšimi spomini.

5. Spustite noter svetlobo

Lepe svetilke in luči lahko, ki bodo popestrile vaše stanovanje, lahko najdete na nedeljskih jutranjih bolšjih trgih. Če niste pristaš DIY in bolšjih trgov, lahko vprašate svoje starše ali stare starše, ali so pripravljeni odstopiti kakšne stare svetilke. Manjkajoče senčnike lahko naredite sami. Svetilke so odlična alternativa za centralno razsvetljavo, sijaj, ki ga oddajajo daje občutek topline in udobja.

6. Pokrijte tla

Če imate stara lesena tla, ki jih nimate prav zelo radi, razmislite o majhnih preprogah. Lahko jih poljubno prestavljate. Izberite privlačne grafične vzorce in svetle barve. Ne pretiravajte s »kričečimi« vzorci. Če imate hišne ljubljenčke, izberite vrsto preproge, ki jo lahko enostavno posesate in očistite.

7. Naj se sveti

Privoščite si kanček razkošja, da vaše stanovanje zablesti. Namestite eno veliko ogledalo, da vizualno povečate prostor. Ali obesite nekaj manjših ogledal. Strateška namestitev ogledal prinaša več sijaja, lahko jih namestite tudi tik za virom svetlobe. Ogledala lahko nabavite v lokalnih starinarnicah ali v veleblagovnici.

Lola Milenković
Lola Milenković
Tekstopisec