Spletna nepremičninska platforma - prihodnost nepremičninskega posla

zwelo Nasveti / Zwelo

Spletna nepremičninska platforma - prihodnost nepremičninskega posla

Živimo v digitalni dobi, ko se številna podjetja soočajo z izzivom avtomatizacije. Sprejeli smo spletne tehnologije, pametne telefone in življenjski slog, ki ga narekuje tehnološka revolucija, toda na mnogih področjih smo še vedno v velikem zaostanku. Če se je spremenil način, kako delamo, služimo denar, ga zapravljamo in živimo, bi morda morali spremeniti tudi način nakupovanja nepremičnin?

Boljši od tradicionalne nepremičninske agencije

Lov na stanovanje se začne danes. Nepremičninske agencije oglašujejo stanovanja in hiše na spletnih portalih, uporabniki pa si prek spletnih oglasov poiščejo nov dom. Ko uporabniki najdejo nepremičnino, pokličejo agenta za načrtovanje ogleda. Nepremičninski posrednik predstavi nepremičnino, da dobijo popolnejšo podobo o njej.

Za te storitve vsi zastopniki zaračunavajo provizijo. Standardna stopnja nepremičninske provizije znaša 2 % ali 3 % celotne vrednosti nepremičnine in lahko znaša tudi 6 %, če agencija zaračunava dvojno provizijo.

A če bolje pomislimo, je internet na voljo vsem. Iskanje nepremičnine na spletu ni nekaj, kar počnejo izključno agencije. To je nekaj, kar lahko naredite iz udobja vašega doma ali na poti prek pametnega telefona. Zato smo želeli narediti nekaj, česar drugi portali in tradicionalne nepremičninske agencije ne počnejo. Želeli smo ustvariti nepremičninsko platformo, ki bo zagotavljala odlične predstavitve nepremičnin in nudila vse podatke na enem mestu, dostopne vsem in povsod.

Prihodnost nepremičninskega posla je tesno povezana s spletom

Torej, namesto da bi informacije o nepremičninah zadržali zase, smo pri agenciji Zwelo uvedli spletni lov na nepremičnine. Večina tradicionalnih nepremičninskih agencij te spremembe noče sprejeti in se oklepajo starih metod. Podatke o dobrih nepremičninah skrivajo.

Vendar pa kupci stanovanj nimajo časa čakati, da agencije posredujejo svoje skrite podatke. Danes lahko vsi uporabniki interneta najdejo stanovanje ali hišo na spletu. Za to ne potrebujejo agencije. Potrebujejo nepremičninsko platformo, kot je Zwelo, da pridejo do solidne ponudbe nepremičnin s prilagojenimi možnostmi za iskanje in preglednim prikazom vseh podatkov na spletni strani. Med postopkom potrebujejo podporo nekoga z dobrim poznavanjem domačega trga.

Nepremičninska spletna platforma Zwelo

Vse, kar potrebujete, je objavljeno na spletu. Informacije, fotografije, videoposnetki, tlorisi,  zemljevidi, lokacija – vse to in veliko več je na voljo kadarkoli in kjerkoli. Spletni ogledi prihranijo veliko časa, ker je kupcem veliko lažje obiskati le stanovanje, ki si ga resnično želijo, namesto da bi tedne ali celo mesece obiskovali različna stanovanja in ugotavljali, da jim sploh ne ustrezajo.

Da bi lastnikom nepremičnin pomagali kar najučinkoviteje prodati, vlagamo v oglaševanje, da lahko njihove nepremičnine vidi na tisoče uporabnikov vsak dan.

Ker vse podatke objavljamo na spletu, se na oglede prijavijo le dejansko zainteresirani kupci, ki so že zelo dobro seznanjeni s tem, kako izgleda nepremičnina in že vedo, zakaj je za njih privlačna.

Na enak način kot je e-bančništvo odpravilo čakalne vrste na bankah, so spletni ogledi zamenjali oglede nepremičnin z nepremičninskim posrednikom. Zwelo ima dolgoletne strokovne izkušnje na tradicionalnem trgu nepremičnin v Ljubljani, zato dobro poznamo vse prednosti in pomanjkljivosti tradicionalnega nepremičninskega posla. Zato smo implementirali novo tehnologijo in ustvarili stroškovno učinkovit model, ki nam omogoča, da ne zaračunavamo provizije lastnikom nepremičnin. Kupcem obračunamo le 1.9 % + DDV provizije in jim pomagamo pri varčevanju pri selitvi, prenovi in nakupu novega pohištva.

Uporabniško usmerjene nepremičninske storitve

Uspešna in sodobna nepremičninska platforma mora vnaprej prikazati vse pomembne informacije vsem svojim uporabnikom. Odpraviti mora nepotrebne korake, kot so ogledi nepremičnin z nepremičninskim agentom. Na nepremičnini bodo prisotni lastniki, ki zmorejo tudi najbolj kompetentno predstaviti svojo nepremičnino zainteresiranim kupcem. Kupci in lastniki nepremičnin lahko skupaj načrtujejo datum in čas ogleda, po srečanju pa lahko neposredno in pregledno naredijo vse za to, da zapečatijo posel.

Strokovnjaki za nepremičnine ostajajo pomembni v procesu prodaje, a tradicionalni način trgovanja z nepremičninami za nas ne pride v poštev. Gibalo naše dejavnosti je tehnološka revolucija, zato smo se odločil za model spletne nepremičninske platforme, ki uporablja napredne tehnologije in tako kroji prihodnost nepremičninskega posla. Vse, kar morate storiti, da stopite v prihodnost sveta nepremičnin je, da si poiščete nov dom z Zwelo nepremičnine.

Lola Milenković
Lola Milenković
Tekstopisec