Pomlad - najboljša sezona za selitev v novo stanovanje

zwelo Nasveti

Pomlad - najboljša sezona za selitev v novo stanovanje

Načrtujete nakup novega stanovanja v Ljubljani? Pomlad je najboljši čas! Dnevi postajajo toplejši in daljši, zato boste več časa in zagona za pakiranje stvari v škatle in načrtovanje selitve. Pomlad je naraven čas za spremembe, ko čutimo veliko potrebo po novih začetkih. Ko najdete idealno stanovanje, napoči čas za načrtovanje velike selitve in odpiranje novega poglavja v novem domu.

Idealna temperatura za selitev

Pomlad je odlična sezona za fizično zahtevna opravila. Vreme je idealno za prenašanje težkih bremen. Ne boste imeli skrbi v zvezi s prenašanjem občutljivih predmetov po spolzkih zaledenelih cestah, prav tako ne boste dobili prehlada med prenašanjem škatel. Lahko brez težav dokončate manjšo prenovo stanovanja, saj lahko odprete okna, da se znebite vonja po čistilih in pustite, da se barva posuši. Zadnji učinek je povezan z vremenom in je bolj psihološke narave, vendar ne bo škodilo, če omenimo dejstvo, da sončni dnevi pozitivno vplivajo na razpoloženje.

Najboljši čas za spremembo

Večina stanovanj se prodaja spomladi in poleti. V temačnih zimskih dneh le redki najdejo motivacijo za selitev. V nepremičninskem poslu se zima šteje za nesezono za nakup in prodajo stanovanj. Pomlad prinaša oživitev, ki zaznamuje željo po novih začetkih.

Daljši dnevi

Čas je bistvenega pomena pri selitvi. Zato je dobro opraviti večino dela med vikendom in nekaj malega tudi na delovne dneve. Glede na poletni čas in daljše dneve boste imeli več časa tudi med tednom. Lahko povabite prijatelje, da vam pridejo pomagat pri selitvi. Najboljša preizkušnja za prijateljstvo je prenašanje težkega kavča v 3. nadstropje v ponedeljek po službi.

Spomladansko čiščenje

Če ste kupili neopremljeno stanovanje, boste verjetno najprej potrebovali neko osnovno pohištvo. Četudi se odločite za minimalistični način življenja in si priskrbite le kavč, mizo in posteljo, se boste morali še vedno ukvarjati z vsem, kar boste prinesli iz starega doma.

Preden razpakirate stvari, temeljito očistite celotno stanovanje. Če morate pobarvati stene, umiti okna in počistiti kopalnico, je najbolje, da to storite pred selitvijo. Potem je čas, da razpakirate stvari in okrasite svoje stanovanje.

Nov začetek pomeni slovo od starih misli. Pomladno čiščenje pomeni tudi priložnost, da se znebite nepotrebne krame, znebite se starih revij, spominkov, ki samo zasedajo prostor, in vsega ostalega, kar je zlomljeno, pozabljeno ali neuporabno. Preučite svojo garderobo in se znebite vsega, kar vam ni več prav ter vsega, česar niste oblekli že več kot eno leto. Lahko podarite oblačila, namesto da bi jih preprosto odvrgli.

Naredite svojo zeleno oazo

Balkon je nedvomna prednost vsakega stanovanja, sploh če ga lahko spremenite v zeleno oazo. Če vam uspe kupiti stanovanje z balkonom v Ljubljani, lahko imate svoj mali zasebni vrt. Pomlad je odličen čas za pospravljanje balkona ter nakup cvetja in rastlin. Poleg okrasnih rastlin lahko posadite zelišča in začimbe ter gojite lastno baziliko ali origano, da boste vedno imeli pri roki sveža zelišča.

Selitev je lahko naporna in zamudna, vendar je tudi eden najlepših mejnikov v življenju – čas novih začetkov. Zanimate se za nakup stanovanja v Ljubljani? Preverite našo ponudbo in se prijavite za ogled prek spleta. Lahko se zgodi, da vas bo selitev doletela že v roku nekaj tednov!

Lola Milenković
Lola Milenković
Tekstopisec