Proces prodaje nepremičnin v Ljubljani

zwelo Zwelo / Nepremičninski trg

Pri platformi Zwelo se prodaja nepremičnin začne na spletu in traja manj časa kot pri drugih agencijah. Z našim spletnim modelom prihranite čas, ki ga lahko potem bolje izkoristite. Preden začnemo oglaševati nepremičnino, od lastnika zberemo vse informacije, pripravimo ekipo za slikanje in skrbno premislimo podrobnosti.

Ponudba nepremičnin v Ljubljani

V letu 2019 beležimo veliko povpraševanje po novih stanovanjih, zato investitorji računajo na zaslužek iz prodanih stanovanj, ta se pogosto prodajo že med gradnjo. Tudi proces pridobivanja gradbenih dovoljenj je danes veliko hitrejši.

Lokacija narekuje ceno

Nekoč je bila lokacija odločilna, danes pa so kupci pripravljeni žrtvovati lokacijo, če ima nova zgradba vse potrebno. Ampak to je prej izjema kot pravilo, ki velja predvsem za zgradbe visoke kakovosti. Nekatera gradbena podjetja posebej slovijo po visoki ravni svojih gradenj in kupci, ki bi radi imeli stanovanje v njihovi zgradbi, pozorno spremljajo njihovo delo. V teh primerih je lokacija na drugem mestu, a tudi to velja le v primeru, če je nova zgradba tako umeščena v mesto, da ima dobre povezave s centrom, šolami, parki in delovnim mestom. Le v redkih primerih lahko kupci najdejo zgradbo najvišje kakovosti v samem centru mesta.

Kondominiji so prva izbira kupcev

Med stanovanjskimi zgradbami so danes najbolj priljubljeni kondominiji. To so zgradbe, ki imajo dodatne površine, kot so parki, igrišča, včasih celo bazeni. Kondominiji so narejeni tako, da ponujajo mir in tišino sredi mestnega vrveža. Kondominij ne pomeni isto kot stanovanjski kompleks, saj ima več poudarka na skupnih aktivnostih in skupnih prostorih. Ti objekti imajo parkirišča, videonadzor, wellness centre, trgovine, kavarne in restavracije – vse to znotraj kompleksa.

Poleg investitorjev in njihovih predstavnikov tudi nepremičninski poznavalci priporočajo nakup stanovanja v novi zgradbi, še zlasti to velja za mlade, zaposlene pare, ki nimajo časa in denarja za prenovo. Nakup stanovanja v novi zgradbi omogoča takojšnjo vselitev in preprosto opremljanje novega doma. Vseeno kupci včasih vztrajajo pri nakupu starejših stanovanj, ker jih manj stanejo in ker jih lahko potem prenovijo in opremijo po svojem okusu in potrebah.

Povpraševanje po nepremičninah v Ljubljani

Kar se tiče prodaje nepremičnin, v Ljubljani kupci najbolj iščejo starejša stanovanja v centru mesta. V nekaterih delih mesta, kot je center, so možnosti za gradnjo omejene, zato je povpraševanje po starih stanovanjih veliko večje. Za garsonjere, enosobna stanovanja in dvosobna stanovanja blizu šol je povpraševanje bistveno večje od ponudbe.

Dostopna stanovanjska posojila in hipoteke

Zaradi ugodnih pogojev za stanovanjska posojila se sedaj mladi pogosteje odločajo za nakup stanovanja. Včasih je mesečni obrok hipotekarnega posojila nižji od mesečne najemnine. Najbolj priljubljene vrste stanovanj so garsonjere in enosobna stanovanja v centru mesta. Takšna stanovanja so najbolj všeč parom, mladim profesionalcem in starejšim kupcem, ki vlagajo svoje prihranke v nepremičnine. V Ljubljani bodo manjša stanovanja v centru mesta vedno imela visoko vrednost, zlasti zato, ker so odlična izbira za oddajanje v najem.

Pari, ki načrtujejo družino, navadno iščejo enoinpolsobno ali dvosobno stanovanje v širši okolici izven strogega centra. Za te lokacije se odločajo zaradi dostopnih parkirnih mest (če jih ne dobijo že skupaj z nepremičnino) in bližine javnih ustanov.

Stara stanovanja v centru Ljubljane

Nekatera stanovanja nudijo veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Včasih staro stanovanje že z najmanjšimi popravki postane idealen dom za družine. Nakup starega stanovanja ima svoje prednosti, ker kupci navadno že vnaprej preračunajo stroške prenove. Najeli bodo delavce in podrli kakšen zid, postavili kakšno novo steno, izbrali materiale, prenovili elektro- in vodovodne inštalacije. Stanovanje bodo preoblikovali po svojem okusu. V nekaterih delih mesta, kjer so cene starih stanovanj bistveno nižje od novih, se takšna investicija zagotovo splača.

Proces prodaje nepremičnin

Ko se odločite za prodajo nepremičnine, si morate najprej izbrati zanesljivega strokovnjaka. Naj se vam še tako zdi, da lahko vse naredite sami, mi vseeno predlagamo, da si najdete partnerja, ki vam bo pomagal hitro prodati stanovanje. Z našo pomočjo je ves proces prodaje stanovanja zelo transparenten. Našli vam bomo potencialnega kupca, kupec bo našel vaše stanovanje na naši spletni strani.

Oglaševanje stanovanja v Ljubljani

Zwelo je še veliko več kot oglaševalski portal in veliko več kot tradicionalna nepremičninska agencija. Ko se odločite, da boste dali oglas za prodajo vašega stanovanja, vam bomo ponudili vse naše tržne kanale. Vaša nepremičnina bo vidna na stotisoče ljudem. Med njimi je tudi vaš idealni kupec.

Kako pripravite stanovanje za prodajo

Pri sklepanju posredniške pogodbe bomo pojasnili, kako pripravite svojo nepremičnino za prodajo. Potrebovali boste potrdilo o lastništvu, voljo do pogajanj glede cene in okviren datum izselitve. Tako bomo lahko pripravili vse potrebno za prodajo nepremičnine, kupec pa bo lahko že hitro posredoval svojo ponudbo. Prav po tem se razlikujemo od konkurence. Poleg tega mi vedno vztrajamo pri transparentnosti in smo pripravljeni objaviti samo točne informacije.

Ogledi nepremičnin

Ne glede na to, ali prodajate stanovanje, hišo ali pisarniški prostor, bomo vedno pripravili profesionalno medijsko predstavitev vaše nepremičnine, ki bo vključevala običajne in 360-stopinjske fotografije ter videoposnetke. Tako se bo lahko stranka virtualno »sprehodila« po vaši nepremičnini in dobila vpogled vanjo. Potem se bodo samo iskreno zainteresirani kupci prijavili za ogled nepremičnine in vam prišli nasproti za srečanje v živo.

Organizacija ogledov nepremičnin

Ta korak se opravi avtomatizirano, preko našega lastnega sistema za časovni razpored ogledov. Ko potencialni kupci izberejo datum in uro ogleda, vstopijo v prvo fazo procesa. Od takrat naprej bo tudi vsa vaša komunikacija avtomatizirana, neposredna in v časovnih okvirih, ki vam najbolj ustrezajo. Predlagano uro ogleda lahko nemudoma spremenite, za to potrebujete samo mobilni telefon. Pošljete en SMS in za ostalo poskrbi naš avtomatski sistem, brez naše osebne prisotnosti in izven delovnega časa.

Srečanje s kupcem

Ko bo nepremičnino, ki jo prodajate, obiskal potencialni kupec, bo on že vedel, kaj lahko pričakuje. Sedaj mu morate pokazati prostore in odgovoriti na vsa vprašanja. Kupec bo posredoval ponudbo s pomočjo našega nepremičninskega strokovnjaka, ki bo ves dan na voljo za pogajanja. Nepremičninski strokovnjaki vodijo proces prodaje in so čez dan na voljo po telefonu ali elektronski pošti.

Zaključek prodaje

Ko dosežemo ceno, ki je sprejemljiva za vas in za kupca, se bomo pogovorili še o drugih podrobnostih in zaključili prodajo. Ti pogovori so precej pomembni, zato vam priporočamo dobrega odvetnika, ki se spozna na dokumentacijo in sestavljanje pogodb.

Z našo pomočjo je ves proces transparenten. Enako bomo zastopali kupce in lastnike nepremičnin. Obema strankama posredujemo natančne, dvakrat preverjene in pravočasne informacije. Lastnike nepremičnin povežemo z obetavnimi kupci, ki se že zanimajo za nepremičnino in so pripravljeni dati ponudbo. Od kupcev vzamemo provizijo šele potem, ko jim pomagamo najti popolno stanovanje. Zagotavljamo vam, da se nikoli ne bomo odrekli našim načelom in bomo še naprej delali tako, kot smo si od začetka zamislili: prinašali bomo revolucijo in upali, da bomo za vedno spremenili nepremičninski trg.