Kako ponuditi stanovanje na prodaj?

zwelo Zwelo

Kako ponuditi stanovanje na prodaj

Odločili ste se, da boste prodali svoje stanovanje. Čim prej hočete najti idealnega kupca. Popolnoma pripravljeni ste na prodajo, sedaj morate najti zanesljivega partnerja, ki vam bo pomagal objaviti nepremičnino. Kakšen je naslednji korak? Ali ste vedeli, da lahko proces bistveno poenostavite? Ali znate oceniti vrednost stanovanja?

Če na ta vprašanja nimate odgovorov, brez skrbi. Tukaj je nepremičninska platforma Zwelo, ki vam pomaga prodati stanovanje hitro in učinkovito. Preden nas kontaktirate zaradi prodaje svojega stanovanja, preberite več o tem, kako ponuditi na prodaj stanovanje v Ljubljani.

Določite realno ceno

Na ceno nepremičnine vpliva več dejavnikov, najpomembnejša pa sta velikost in lokacija.

Lokacija

Pogosto boste slišali, da lokacija narekuje ceno. Stanovanja v centru Ljubljane so najdražja. V centru mesta je lahko cena na kvadratni meter tudi za tisoč evrov višja v primerjavi s širšim središčem mesta in predmestjem. Poleg razdalje od centra dobro lokacijo določajo tudi bližina šol, vrtcev, parkov, športnih centrov in trgovin. Če je vaše stanovanje v priljubljeni soseski, imate vsekakor priložnost, da ga prodate po malce višji ceni.

Kakovost in velikost stanovanja

Toda ne smete pozabiti na še en skrajno pomemben dejavnik – kakovost zgradbe in velikost stanovanja. Nekateri kupci hočejo starejša stanovanja, ki jih lahko prenovijo po svojem okusu, in radi bi jih dobili po čim nižji ceni. Drugi kupci hočejo novejša stanovanja, v katera bi se radi vselili takoj po zaključku prodaje. Pri prenavljanju starejšega stanovanja je potrebno poskrbeti za nove vodovodne in elektroinštalacije, nova okna, nov sistem ogrevanja in nova tla.

Nakup kot investicija

Ko investirate v stanovanje, imejte v mislih, da imajo različne stranke različne želje. Četudi vložite veliko denarja v celo kuhinjo in omare v stanovanju, je še vedno mogoče, da bo kupec želel imeti v stanovanju nekaj drugega in mu ne bo dosti mar za vaše investicije. Vsak ima drugačen okus za opremo notranjih prostorov, zato pri prodaji stanovanja pozabite na čustveno plat vaših investicij. Potrudite se postaviti realno ceno za vaše stanovanje.

Majhna stanovanja so navadno draga, a so v Ljubljani najbolj priljubljena izbira. Če imate zmagovalno kombinacijo majhno stanovanje + dobra lokacija + prenovljene inštalacije, lahko računate na prodajo po spodobni ceni.

Postavljanje realne cene

Svetujemo vam, da postavite realno ceno, ki ne bo preveč nad tržno vrednostjo. Potem se boste lahko pogajali s pomočjo našega strokovnjaka za nepremičnine. Nekateri kupci takoj pristanejo na vašo ceno, večina pa jo bo želela znižati in kupiti stanovanje ceneje. Zato je pomembno, da pravilno postavite ceno in uspešno izpeljete prodajo.

Pomembnost dobre predstavitve nepremičnine

Pri prodaji stanovanja šteje prvi vtis! Ko prodajate stanovanje na platformi Zwelo, imate dve priložnosti za dober vtis, zato dajte vse od sebe.

Prvi vtis #1

Mi pripravimo profesionalno medijsko predstavitev, ki bo pri kupcu ustvarila prvi vtis o vašem stanovanju. Zato vztrajamo pri kakovostnih fotografijah, videoposnetkih in 360-stopinjskih predstavitvah. Preko te predstavitve se stranke seznanijo z vašim stanovanjem. Počasi preučujejo možnosti za prenovo, gledajo tloris, načrtujejo razporeditev pohištva in si počasi predstavljajo sebe v vašem stanovanju.

Ko se prijavijo na ogled v živo, bodo tako prišle v vaše stanovanje kot resno zainteresirani kupci, ki so pripravljeni dati ponudbo. To nas pripelje do »drugega prvega vtisa«, ki je enako pomemben.

Prvi vtis #2

Pri Zwelu prisegamo na neposredno komunikacijo. Mi organiziramo oglede nepremičnin brez prisotnosti nepremičninskih agentov. Stranke rezervirajo ogled prek spleta, preko našega sistema, in preko istega sistema si boste izmenjali kontakte. Lahko boste komunicirali med seboj in po potrebi spremenili čas obiska.

Ker na ogledih ni agenta, boste lahko vi in kupci malo bolj sproščeni in odprti, kar dokazano pripelje do boljših rezultatov. Stranke vas lahko iskreno vprašajo karkoli. Ker bodo že veliko vedele o vaši nepremičnini, saj bodo že prej videle našo medijsko predstavitev, bodo ob tej priložnosti zastavile res pomembna vprašanja.

Takrat bo od vas odvisno, ali boste tudi v drugo ustvarili odličen vtis. Odgovarjajte na vsa njihova vprašanja, bodite neposredni in ne ovinkarite. S tem si ustvarite najboljše pogajalsko izhodišče in pot do hitre, zanesljive prodaje.

Po ogledu vas bodo kontaktirali naši nepremičninski strokovnjaki in vam povedali, kakšni so bili vtisi stranke, nato pa vas bodo vodili skozi naslednje korake.

Posredujte informacije transparentno

Vsaka Zwelova predstavitev vsebuje ključne podatke o nepremičnini, kot so leto izgradnje, informacije o prenovah, število sob, fotografije in videoposnetki. Tukaj nimate česa skrivati, naš cilj je prikazati vsako podrobnost o nepremičnini. Želimo tudi poudariti najpomembnejše informacije o vsaki nepremičnini na naši spletni strani. Mi želimo skrajšati prodajni proces in čim prej prodati vaše stanovanje.

Prav zato vas prosimo za dodatne informacije, sprašujemo po stroških vzdrževanja in vsem ostalem, kar pomaga bodočim kupcem, da načrtujejo svoj proračun in ocenijo, ali je vaša nepremičnina zanje primerna.

Če boste na začetku dali več informacij, bodo k vam prihajali bolj zainteresirani kupci. Preveč ogledov nikoli ni dobra stvar. Mi vam raje privoščimo samo nekaj resnih interesentov, med katerimi bo tudi idealni kupec.

Nas na ogledu v živo ne bo, vemo pa, da se boste potrudili pri odgovorih na vsa vprašanja in poudarili prednosti vaše nepremičnine. Pomnite, da kupci že vedo, kako izgleda vaše stanovanje, zato se med ogledom v živo osredotočite na najpomembnejše podrobnosti.

Za konec še poudarimo, da sta cena in kakovostna medijska predstavitev ključna elementa za uspešno prodajo stanovanja. Pri Zwelu se trudimo, da vam najdemo idealnega kupca, ki bo vedel, kaj hoče, in vam bo znal povedati, da je vaša nepremičnina njegov sanjski dom.